Foto: Ylva Sundgren

Foto: Ylva Sundgren

Textilkonst

Jag arbetar mest med lapptäcken. Själva tekniken är en långsam process där tygbitar sammanfogas bit för bit till nya komplexa enheter. Så enkelt, man syr ihop tyglappar, men sätten att sy ihop dem på är oändliga. Just de obegränsade valmöjligheterna är en fantastisk frihet men också en utmaning.

Österlen Museum 2017

Österlen Museum 2017

Jag bor och lever i skärgårdsstaden Vaxholm. Härifrån är det lika enkelt att ta sig ut i skärgården som att komma in till Stockholm. Min ateljé finns på Rindö ett stenkast från Vaxholm i en gammal försvarsanläggning av sten med murverk, vallgrav och en fantastisk utsikt över kringliggande öar. Vi är ett tiotal konstnärer som har våra ateljéer här och som får njuta av denna fantastiska plats natur, arbetsro, avskildhet och gemenskap.

"Writing is stitching words together, hoping that the text as a whole will somehow mysteriously surpass its discrete parts, in grandeur as well as meaning. You can never be certain; there's an infinite supply to choose from. It's all about some kind of intuition, a knowing that certain words fit others better, yielding sentences of more pith." 

Ur en text av Anders Krüger

Rindö_Redutt_August_2015_01 copy.jpg
IMG_1954.JPG
IMG_1959.JPG
IMG_1941.jpg
fyr.JPG
 

EMAIL: LISAKARLSSONTEXTIL@GMAIL.COM